Жертвите на новия коронавирус в Иран скочиха със 143 души или повече от 7 процента през последните 24 часа, като достигнаха общо 2 077 официално регистрирани починали. Това обявиха здравните власти на Ислямската република, цитирани от местните медии.

Коронавирус в Иран: нови 112 жертви за денонощие, още 1726 заразени

Коронавирус в Иран: нови 112 жертви за денонощие, още 1726 заразени

Общият брой на заразените достигна 24 811 души

Броят на заразените с COVID-19 нарасна с 2 206 души за последното денонощие, като общо в Иран има регистрирани 27 017 заразени.

Скокът на заразените за последните 24 часа достигна най-високото си ниво от началото на заразата. В сравнение с вчерашните данни, Иран регистрира увеличение от близо 9% на инфектираните.

По-рано днес иранският президент Хасан Рохани подчерта, че страната може да се сблъска с нова вълна на разпространение на коронавируса.

В следващите 24 часа в Иран ще бъдат въведени мерки за ограничаване на пътуванията и за социално дистанциране.

Подробностите за новите закони и тяхното прилагане засега са неясни, но вероятно ще включват забрана за пътуване между градовете, включително пътувания извън Техеран.

Изискване хората да съкратят ваканциите си за Персийската Нова година и да се приберат по домовете си и по-голям контрол върху автомобилите, след като празнуващите се завръщат по домовете си в градове като Техеран, също е вероятно, каза президентът, което представлява голяма промяна в политиката.

Предстои да бъдат затворени парковете

Рохани настоя, че са необходими сурови мерки, за да бъде спасен животът на хората. Правителството беше масово критикувано в Иран, че не предприе по-строги мерки по-рано, но Рухани многократно твърдеше, че кризата е под контрол.