Към този момент няма данни за пострадали граждани, включително и български, при земетресението от рано тази сутрин в Йонийско море, в близост до гръцкия остров Закинтос.

От Министерството на външните работи (МВнР) информират, че в посолството ни в Атина не са постъпвали и сигнали от наши сънародници с искане за съдействие.

Малки щети и трима ранени при земетресението в Гърция

Малки щети и трима ранени при земетресението в Гърция

Трима души са хоспитализирани на острова

По данни на сеизмологичния институт на Гърция трусът е бил с магнитуд от 6.4 по скалата на Рихтер. Земетресението е регистрирано в 01.54 ч. с епицентър 44 километра южно-югозападно от остров Закинтос.

Вследствие на земетресението на острова са причинени материални щети.

Към момента фериботните линии от и към Закинтос функционират съгласно разписанията. Електричеството е било спряно, но постепенно се възстановява.

Серия от земетресения в Гърция, 4.5 по Рихтер на Халкидики

Серия от земетресения в Гърция, 4.5 по Рихтер на Халкидики

5 труса на полуостров Халкидики

По оценка на сеизмолози е имало и вторични трусове с магнитуд между 5.8 и 6.1 по скалата на Рихтер.

При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Атина на следния мобилен телефон за спешни случаи:
+30 693 70 96 220.

Припомняме, преди седмица, на 18 октомври, в близост го остров Закинтос отново беше регистрирано земетресение. То беше с магнитуд от 4.2 по скалата на Рихтер, на 55 километра югозападно от бреговете на остров Закинтос.

Земетресение от 4.2 по Рихтер до гръцкия о. Закинтос

Земетресение от 4.2 по Рихтер до гръцкия о. Закинтос

В Йонийско море, на 55 км от острова