Няма оцелели при самолетната катастрофа в Непал и спасителната операция е приключила, съобщава "Блумбърг".

Заместник-директорът на Службата за гражданска авиация на страната Санджай Кумар заяви, че криминалистите работят по установяването на самоличността на телата.

Той посочи, че черните кутии на самолета са били намерени на мястото на катастрофата и са предадени на разследващия екип за анализ.

По данни на Службата за гражданска авиация на Непал сред пътниците е имало 53 непалци, петима индийци, четирима руснаци, двама корейци, един ирландец, един австралиец, един аржентинец и един французин. Шестима от 68-те пътници са били непълнолетни. На борда са пътували общо 37 мъже и 25 жени.

По-рано правителството сформира петчленна комисия за разследване на самолетната катастрофа, която трябва да представи доклад в рамките на 45 дни.

Говорителят на правителството и министър на финансите Бишну Прасад Паудел посочи, че е разпоредена техническа проверка на всички местни самолети, като правителството ще изпълни препоръките на разследващите, за да предотврати подобни инциденти в бъдеще.

По данни на специализирания сайт за авиация Aviation Herald международното летище в Покхара, където е трябвало да кацне разбилият се самолет, е било открито едва на 1 януари тази година и е трябвало да замени старо, много по-малко летище.

Миналата година 22 души загинаха, след като частен самолет на непалската Tara Air се разби малко след излитане от Покхара.

Самолет се разби в Непал
Обновена

Самолет се разби в Непал

На борда е имало 72 души, всички са загинали