Семействата на загиналите при пожара в нощния клуб "Куция кон" в руския град Перм ще получат материална помощ в размер на 500 000 рубли.

Това заяви руският премиер Владимир Путин, който в понеделник вечерта пристигна в Перм.

Премиерът положи букет червени рози наред с многото цветя и запалени свещи в памет на загиналите. След него цветя оставиха министърът на извънредните ситуации на Русия Сергей Шойгу и губернаторът на Пермски край Олег Чиркунов.

Ръководителят на руското правителство ще проведе съвещание с градските власти по оказване на медицинска помощ на пострадалите при пожара.

Министър-председателят уточни, че по 400 000 рубли за семействата на жертвите ще бъдат отделени от федералния бюджет, а още по 100 000 ще заплати Пермска област.

Путин отбеляза още, че помощ за пострадалите в пожара трябва да се оказва не само в хода на лечението и възстановяването, но и в по-нататъшния им живот.

"Трудоспособността им след толкова тежки увреждания и изгаряния ще бъде проблематична, затова помощта не трябва да е само формална", каза премиерът.

Припомняме, в събота вечерта в нощния клуб "Куция кон" празнували 8 години от откриването на заведението, когато при неправилно боравене с фойерверки избухнал пожар. Огнената стихия отне живота на 112 души, а близо 140 бяха ранени.