Откриха тялото и на последния изчезнал след потъването на семейната яхта на британския технологичен магнат Майк Линч край Сицилия, съобщава "Ройтерс".

Смята се, че то е на дъщеря му Хана.

Плаващата под британски флаг 56-метрова луксозна платноходка, превозваща 22 пътници и екипаж, е била закотвена край пристанището на Портичело, близо до Палермо, когато се е преобърнала и бързо е потънала при буря.

По данни на италианските медии тялото на Хана Линч е открита в яхтата.

Останките лежат на дълбочина 50 метра.

Пожарната бригада описа спасителните операции като "продължителни и деликатни" и посочи, че в тях са участвали над 400 души, включително 28 специализирани водолази.

Отриха тялото на Майк Линч и дъщеря му в потъналата яхта
Обновена

Отриха тялото на Майк Линч и дъщеря му в потъналата яхта

Телата на останалите пет жертви бяха извадени вчера и днес

Телата на другите петима загинали пътници, всред които и Линч, бяха извадени в сряда и четвъртък от вътрешността на яхтата. Тялото на единствения загинал член на екипажа - готвача на борда Рекалдо Томас, беше открито близо до останките в понеделник.

Очаква се официалното идентифициране на телата и аутопсиите да започнат след прехвърлянето на последното намерено тяло в болнична морга в Палермо.

Започнато е съдебно разследване на потъването, което обърка морските експерти. Според тях яхтата, построена от италианския производител на яхти от висок клас Perini, е трябвало да издържи на бурята.

Капитанът на яхтата Джеймс Кътфийлд, неговите осем оцелели членове на екипажа и други пътници са били разпитани от полицията, но не са направили публични коментари.

Извадиха две тела от потъналата милиардерска яхта край Сицилия

Извадиха две тела от потъналата милиардерска яхта край Сицилия

Още две тела са открити в каютите