Португалските власти потвърдиха първия случай на заразяване със "свински грип" в страната, след като вирусът беше открит в жена, завърнала се наскоро от Мексико.
Информацията за заразяването съобщи министъра на здравеопазването Ана Хорхе, цитирана от АП.

Властите във Великобритания от своя страна съобщиха за девет нови случая на заразяване със свински грип, като седем от пациентите не са пътували към Мексико, като общият брой на заразените във Великобритания достигна 27 души.

„Седем от деветте случая изглежда са при заразяване от човек на човек. Две от инфекциите са при пациенти, които наскоро са се завърнали от Мексико", се посочва в изявление на министерството на здравеопазването на Великобритания.

В Турция има съмнения за починал от "свински грип"
                            Още... 

Междувременно от Световната здравна организация обявиха, че няма да се повиши нивото на опасност от възникване на пандемия от свински грип до най-високата шеста степен, ако разпространението на заболяването запази сегашния си ритъм. Съобщението беше направено от генералния секретар на ООН Бан Ки мун.

Припомняме, по-рано днес бяха потвърдени 30 нови случая на заболели от грип A (H1N1) в Европа за последните 24 часа, като 24 от тях са в Испания. Останалите случаи са във Великобритания (3-ма болни) и в Германия (2 случая).