От декодирането на записа от "черната кутия" на разбилия се преди дни руски самолет Ан-148 е станало ясно, че пилотите не са разбрали причината за проблемите при определяне на скоростта на машината. Това съобщава в. "Комерсант", позовавайки се на собствени източници.

В началото на записа се чува как пилотите четат картата за управление, проверявайки работата на различните прибори и устройства.

След излитането на самолета пилотите са открили на дисплея различни показатели на скоростта.

Посочиха вероятната причина за самолетната катастрофа край Москва

Посочиха вероятната причина за самолетната катастрофа край Москва

Невярна информация за скоростта на полета поради обледяване на датчиците

Ругаейки се, те са се опитали да разрешат проблема, увеличавайки скоростта и накланяйки машината към земята. При сблъсъка със земята вече се чуват нечленоразделните крясъци на пилотите, уточнили източниците.

Вчера Междуведомствената авиационна комисия съобщи, че експертите са могли да потвърдят информацията, получена по време на декодирането на първия параметричен регистратор. Тогава анализът е показал, че катастрофата може да е станала заради несъответствието в данните за скоростта на полета, които пилотите са получили от приборите.

Самолетът Ан-148 на "Саратовските авиолинии", изпълняващ полет от Москва за Орск, се разби в неделя няколко минути след излитането си от летище "Домодедово". Загинаха всички 65 пътници и шестима членове на екипажа.

Откриха втората "черна кутия" на падналия в Русия самолет

Откриха втората "черна кутия" на падналия в Русия самолет

Втората кутия се намира в задоволително състояние