За пореден инцидент със самолет Sukhoi Superjet 100 на компанията "Аерофлот" съобщават руските медии.

През нощта срещу 13 май лайнерът, който е изпълнявал полет от Москва за Самара, се е върнал на летище "Шереметиево".

По данни на в. "Комерсант", за седмицата след трагичния инцидент на "Шереметиево" от 5 май, отнел живота на 41 души, са били отменени около 50 полета със самолети Sukhoi Superjet 100. Към момента нито една компания в Европа не използва такива самолети.

Според данните на сайта Flightradar, самолетът, изпълняващ полета Москва-Самара е излетял в 01:59 ч. местно време, но в района на град Владимир е сменил курса и се е върнал в руската столица.

Politico: Катастрофата в Шереметиево погребва руското производство на граждански самолети

Politico: Катастрофата в Шереметиево погребва руското производство на граждански самолети

Проблеми с надеждността…

"След излитането на борда се задейства сигнализацията за повреда в системата за поддържане на налягането в пилотската кабина", съобщава източник на "Интерфакс".

Уточнява се, че няма пострадали.

През нощта срещу 13 май заради техническа неизправност се наложи полетът на самолет SSJ 100 на руската компания "Азимут" да бъде отложен.

По същата причина тази сутрин беше отложен и полет от новосибирското летище Толмачево до Ростов на Дон, който трябваше да бъде изпълнен от самолет SSJ 100 на същата компания.

От руското министерство на транспорта заявиха след катастрофата, че не виждат основания за спиране на полетите с тези лайнери.