Португалия обяви серия от нови ограничителни мерки днес, след като местните здравни власти обявиха нови рекорди както за починали, така и за заразени с новия коронавирус (COVID-19), регистрирани в рамките на изминалото денонощие.

Властите отбелязаха, че скокът на заразените е резултат от разпространението на британския щам на COVID-19, който сега представлява 20% от всички заразени с коронавируса в Португалия.

Часове по-късно президентът на Португалия с отрицателен тест за коронавирус

Часове по-късно президентът на Португалия с отрицателен тест за коронавирус

Президентът ще остане под карантина

Всички училища ще бъдат затворени от утре, а дистанционното обучение също ще бъде отменено в продължение на 15 дни. Фирмите също ще бъдат затворени през следващите две седмици, докато всички неспешни съдебни дела ще бъдат отменени.

През последните 24 часа Португалия е регистрирала 13 544 новозаразени, с което от началото на епидемията в страната заразените достигнаха общо 595 149 души.

Междувременно броят на починалите се увеличил с 219 души през изминалото денонощие, с което от началото на епидемията в Португалия са регистрирани 9 686 починали от COVID-19. Населението на страната е около 10,3 млн. души.

Португалия удължи извънредното положение с 15 дни

Португалия удължи извънредното положение с 15 дни

Вероятно отново ще бъде удължено до началото на януари