Плаващ док потъна днес в Мраморно море край турския град Коджаели, съобщи Дирекцията по морските въпроси към турското министерство на транспорта, цитирана от турските медии.

След инцидента е последвала спасителна акция, която е завършила успешно, спасявайки живота на 24 служители на плаващия док. Двама от тях са пострадали и са били хоспитализирани, като тяхното състояние не представлява сериозна заплаха за живота им, информира турската телевизия NTV.

По първоначални данни, причината за инцидента е техническа повреда на плаващия док. Към този момент няма информация за замърсяване на морската вода след потъването.

Министерството на транспорта в Турция в момента извършва необходимите действия по случая, за да се установят всички подробности около инцидента.

Плаващите докове са кораборемонтни съоръжения, които позволяват ремонт на кораби, докато те се намират на вода и там се извършват неголеми ремонти за разлика от сухите докове, които изискват корабите да бъдат извадени от водата и са предназначени за по-големи ремонти.