Станция "Спортивная" на Соколническата линия на московското метро е затворена за пътници поради пожар, съобщиха от градския департамент по транспорта, цитирани от "Интерфакс".

Влаковете, които идват от центъра, преминават през станцията, без да спират. Тази информация беше повторена и от отдела в 21:33 ч. московско време (20.33 ч. българско време).

"Пожарът е причинен от проблеми с електродвигателя, няма пострадали пътници. На мястото работят службите за спешна помощ и Министерството на извънредните ситуации", заявиха от Дептранс.

От столичното управление за извънредни ситуации съобщиха за Интерфакс, че на гарата е имало дим. Димът е излизал изпод един от вагоните на влака, стоящ на гарата. Друг влак стои в тунела и в него няма хора.

По-късно от същия отдел съобщиха, че един от вагоните се е запалил на площ от 1 квадратен метър. В 21:05 ч. московско време (20.05 ч. бълг. време) пожарът е потушен и димът се разсейва.

Очевидци съобщават, че са чули "мощен пукот" преди инцидента.

Пътниците бяха посъветвани да използват станцията на МЦ "Лужники" и наземния транспорт, както и да следят съобщенията на служителите на метрото.

По-рано беше съобщено, че "за проверка на влаковете" е спряно движението от "Парка на културата" до "Университета", а влаковете обратно се движат на удължени интервали.

От "Мосгортранс" са отпуснали 40 автобуса за пътуването, които ще се движат от "Парка на културата" до "Университета", като по пътя ще спират на станциите "Фрунзенская" и "Спортивная".