Голям пожар избухна в болница "Ганди" в столицата на Иран Техеран, съобщиха държавните медии в четвъртък, като официален представител каза, че огънят е обхванал външната фасада на сградата, предава Ройтерс.

На този етап няма информация за жертви или за причините за инцидента.

Държавната телевизия съобщи, че районът около болница "Ганди" в Северен Техеран е отцепен и болницата се евакуира.

Педрам Пак-Айн, говорител на Министерството на здравеопазването, каза, че "никой" от работниците и пациентите в болница "Ганди" не е пострадал.

Той добави, че причината за пожара не е ясна и добави: "Пациентите на болница "Ганди" се прехвърлят в други медицински центрове".

Според информация от уебсайта на болница "Ганди", този комплекс разполага със 100 легла, 17 операционни зали и 100 жилищни апартамента. Все още обаче няма информация за броя на пациентите и другите хора в болницата по време на пожара.

Говорителят на пожарната в Техеран Джалал Малаки каза, че пожарът е започнал в 19:00 местно време (17:30 часа българско време) и пожарникарите са били изпратени в района.

"Първоначалните доклади сочат, че пожарът е засегнал основно външната част на сградата на болницата", каза Малеки пред държавната телевизия.