Кметът на Лвов Андрий Садовий информира, че тази нощ районът в близост до летище Лвов е бил ударен от руски ракети, но те не са поразили самото летище.

Тази сутрин се чуват експлозии, а над града се вижда дим. Най-вероятно ударите са били насочени към завода за самолети, който е в близост до Лвов, но BBC очаква да получи още информация от кореспондентите си.

Днес може да бъдат отворени хуманитарни коридори от шест града в Сумска област.

Украинската агенция УНИАН се позовава на ръководителя на областната военна администрация в Сумска област Дмитрий Живицки. Той посочва и че в автобусите се качват само жени, деца и възрастни хора и хора с увреждания. Мъже се допускат само за шофиране на автомобили.

Той дава и евентуалните маршрути, но точната информация ще бъде публикувана след потвърждаването на коридорите.

"Укринформ" съобщава, че тази нощ е спряно настъплението на два руски полка във вътрешността на страната. Генералния щаб на украинските въоръжени сили посочва, че позициите не са се променили съществено през последните 24 часа. Украинците съобщават, че са успели да отблъснат във въздуха 14 противникови цели, включително и седем самолета, три дрона и три крилати ракети.

Също така се припомня, че по разузнавателна информация в Русия се извършва тайна мобилизация, привличат се доброволци, наборници и кадети, както и наемници от Сирия. "В някои временно окупирани територии руските нашественици се опитват да си създадат очевидно положителен имидж, като раздават храна на цивилното население."

Във видеообръщение президентът Зеленски в петък вечерта специално се обръща към хората в градовете Мариупол, Харков и Чернигов, които вече от седмици са обсадени от руските войски, с уверението че те няма да бъдат изоставени. Зеленски им обещава "Ще бъдете свободни."

Селенски обещава облекчения за предприемачите, като например значително намаляване на бюрокрацията и безлихвени заеми след края на военното положение за възстановяването на Украйна и разрушеният, причинени от руската агресия.

Британското министерство на отбраната публикува нов разузнавателен доклад, в който се оценява ситуацията в районите на военните операции в Украйна. В него се твърди, че руската армия все още избягва да се движи по пресечен терен, няма контрол над въздушното пространство над Украйна и има проблеми с намирането на пунктове, през които да премине. Това затруднява и снабдяването на предните части с храна и гориво.

За да защити линиите си за доставки, се отклоняват сили от линиите на пряк сблъсък.