Разбилият се преди две седмици самолет в руския град Ростов на Дон е бил изправен в момента на излитането, обявиха от Международната авиационна комисия.

Също така до момент на стълкновението със земята не е отказала нито една от системите или отказ на агрегатите, се посочва още в съобщението на комисията, която разследва атентата.

До момента е разчетен над 1 час от записа в черните кутии на машината, включително заключителният етап на полета. Комисията е изпратила в компанията "Боинг" запитване за техническата документация на самолета. Припомняме, при катастрофата загинаха всички 65 пътници на борда. 

Три версии за самолетната трагедия в Ростов на Дон

Три версии за самолетната трагедия в Ростов на Дон

55 пътници, сред които три деца и 7 души екипаж загинаха

Самолетът е имал валиден сертификат за годност, както е преминал и през нужното техническо обслужване. Към момента на излитането е бил напълно изправен, подчертават от МАК. От комисията, в която участват и специалисти от Обединените арабски емирства и САЩ, продължават работа по анализа на информацията за инцидента.

Предвижда се освен събиране на цялата информация, да се проведат и изследвания на оцелелите агрегати и елементи от системата на управление да самолета.

В компанията Boeing е отправено искане да се предостави информация и техническа документация, особено за случаите на инциденти с подобен развой.

В момента в комисията се работи по подготовката за математическото моделиране и възстановяване на траекторията на самолета с аудиовизуална реконструкция на катастрофата.