Руската Федерална служба за безопасност (ФСБ) работи по четири версии за катастрофата на Ту-154, съобщи life.ru. Сред тях са попадане на предмет в двигателя, некачествено гориво, пилотска грешка и техническа неизправност.

Все още не са открити черните кутии на разбилия се руски Ту-154
Обновена

Все още не са открити черните кутии на разбилия се руски Ту-154

Техническа неизправност или пилотска грешка са основните версии

От Федералната служба за сигурност разглеждат тези четири възможни версии за падането на самолета Ту-154 над Черно море на 25 декември. Сред тях няма версия за терористичен акт.

Основните работни версии остават: попадане на чуждо тяла в двигателите, некачествено гориво, загуба на мощност и отказ на двигателите, пилотска грешка, техническа неизправност на самолета, заявиха от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ.

Те допълниха, че на този етап не са открити признаци и факти, които обикновено показват възможен терористичен акт или диверсия.

Излагат книга за съболезнования в Руското посолство в София

Излагат книга за съболезнования в Руското посолство в София

Заради трагедията с разбилия се самолет

Припомняме, самолетът катастрофира на 25 декември сутринта, минути след като излетя от аерогарата в Сочи на път към Сирия. Той попадна няколко километра от брега, На борда на Ту-154 имаше 92 души.

Откриха части от телата на загиналите в катастрофата на руския Ту-154

Откриха части от телата на загиналите в катастрофата на руския Ту-154

Бордовите черни кутии не са оборудвани с радиомаяци

В понеделник е предвидено заседание на Съвета на колективната безопасност на Организацията по Договора за колективна сигурност (ОДКС), съобщи РИА Новости, позовавайки се на говорителя на Путин Дмитрий Песков. "Това е неформална среща на върха на ОДКС. Традиционно в навечерието на края на годината се състои подобна среща и всички държавни глави обсъждат актуалните въпроси, свързани с дейността на организацията", отбеляза прессекретарят Дмитрий Песков на президента Владимир Путин.

Намериха фюзелажа на катастрофиралия Ту-154
Обновена

Намериха фюзелажа на катастрофиралия Ту-154

Съобщават от Министерството на извънредните ситуации

В самолета имаше осем члена на екипажа, 84 пътника, сред които 64 артисти от ансамбъл "Александров", деветима представители на руски телевизионни канали, председателят на благотворителния фонд "Справедлива помощ" Елисавета Глинка, известна като Доктор Лиза и двама федерални държавни служители.