Все още не са открити полетните записващи устройства от разбилия се в Черно море руски самолет Ту-154. Това съобщи министърът на извънредните ситуации Владимир Пучков, цитиран от ТАСС.

"Все още не", отговори министърът на въпрос дали са намерени черните кутии на катастрофиралия самолет.

Руски военен Ту-154 се разби на път за Сирия
Обновена

Руски военен Ту-154 се разби на път за Сирия

На борда е имало 92 души

Припомняме, че самолетът Ту-154 на руското Министерство на отбраната с 92 души на борда, включително 8 членове на екипажа, изчезна от радарите в неделя сутринта две минути, след като излетя от летище "Адлер". По-късно отломки от машината бяха открити в Черно море на няколко километра от крайбрежието на град Сочи. На борда бе и почти целият военен хор "Александров".

Руският президент Владимир Путин нареди държавна комисия да разследва инцидента.

Днес в Русия е обявен ден на траур в памет на жертвите на катастрофата.

Снимка 269891

Източник: EPA/БГНЕС

От Министерство на отбраната съобщиха, цитирани от "Интерфакс", че 45 плавателни съда, 5 хеликоптера и дронове работят в района на катастрофата на самолета. През първите 24 часа от района са извадени 11 тела на жертви и 154 фрагмента. Зоната на издирвателната операция е разширена.

Излагат книга за съболезнования в Руското посолство в София

Излагат книга за съболезнования в Руското посолство в София

Заради трагедията с разбилия се самолет

Министърът на транспорта, който ръководи държавната комисия, Максим Соколов коментира, че терористичен акт не се разглежда като основна версия за катастрофата.

"Днес, доколкото ни е известно, основните версии не включват терористична атака, така че можем да приемем, че причината за катастрофата може да бъде или техническа неизправност, или пилотска грешка. Ще подчертая обаче, че това ще бъде установено от разследващите, както и от специална техническа комисия на Министерството на отбраната на Русия", обяви на брифинг Соколов след среща с комисията, разследваща трагедията.

Ден на траур в Русия

Ден на траур в Русия

Страната почита паметта на 93-те жертви от катастрофата на руския самолет Ту-154

Медицински експерти са започнали да взимат ДНК проби от роднините на жертвите, за да могат да ги идентифицират.

Губернаторът на Краснодарска област информира, че повечето от телата на жертвите на катастрофата са паднали в морето.

ДПА съобщава, че първите тела на жертви днес са транспортирани за Москва. В руската столица телата ще бъдат идентифицирани, обясни зам.министърът на отбраната Павел Попов.

Междувременно стана ясно, че водолази от Министерството на извънредните ситуации на Русия са намерили на миля от брега отломки, които вероятно са от разбилия се Ту-154. Те са открити на дълбочина 24 метра.

Премиерът в оставка Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до колегата си Дмитрий Медведев. В нея той изразява своите искрени съболезнования във връзка с катастрофата, довела до многобройни човешки жертви, съобщават от "Дондуков 1".

"Вестта за тази огромна трагедия дълбоко ни потресе. Изразявам солидарността на българското правителство с правителството и народа на Русия и споделям болката и скръбта на семействата и близките на загиналите", заявява в телеграмата Борисов.