Инцидент с пътнически самолет е станал на летището в руския град Калининград късно вечерта във вторник, съобщи сайтът на Комсомольская правда. Еърбъс А321 на компанията "Аерофлот", който е извършвал редовен рейс от Москва, е излязъл от пистата по време на кацането.

На борда са били 167 пасажера и 7 човека екипаж, съобщи. Трима от тях са пострадали и се наложило да потърсят медицинска помощ.

По първоначална информация причина за инцидента е, че предният колесник не се отворил и машината се е "гмурнала" на една страна.

Въпреки че тежко нпострадали не е имало, пътниците са изпитали смразяващ страх. Малко след като са разбрали, че ситуацията е овладяна, започнали да се поздравяват един друг и буквално да си честитят "втория си рожден ден", разказа един от тях пред руското издание.

Юрий, който се представя като инженер и е бил сред пътуващите, обяснява как се е чул силен удар и кабината се е напълнила с дим. Усетили, че самолетът се накланя на една страна и дори едното крило е заорало в земята.

По думите на Юрий евакуацията е станала бързо и светкавично. Отначало всички били обзети от паника, но началото на евакуацията сложила край на това. Изкарали надуваемите стълби и бързо напуснали района около авариралия самолет.

Друга пътничка пък написа в Instagram, че направо не може да повярва, че е жива. "Чудо е, че всички са живи! Толкова много страх, истерия и сълзи... Сърцето ми спря! Цялата се треса! Не съм силно вярваща, но в такива ситуации вярваш и се молиш!", написа тя.

От "Аерофлот" са потвърдили за случилото се, но все още е рано да излязат с официално становище за причините, довели до опасното кацане, защото са е процес на разследване.

Подобен случай в Калининград имаше и през 2008 г., когато на 1 октомври Бойнг 737-300 на компанията "КД авиа" направи аварийно кацане заради грешка на екипажа, довела до блокаж на един от колесниците.