Инфектираните в САЩ с коронавирус вече превишиха линията на 100 000 случая. Починалите пациенти вече достигнаха до 1600, съобщава Reuters.

Лекарите и медицинските сестри на предните линии за борба с кризата поискаха повече защитна екипировка и оборудване за лечението на вълните от пациенти, които се очаква да напълнят болниците. Те обращат специално внимание на отчайваща нужда от допълнителни респиратори, с които да помагат на пациентите да дишат. Вчера се появиха и съобщения, че по специална методология един апарат се дели от двама пациенти.

Ню Йорк, Ню Орлиънс и Детройт станаха горещите огнища на инфекцията. В болниците в трите града критично не достигат лекарства, медицински консумативи и обучен за работа персонал.

Бум на заразени с коронавируса в Ню Йорк

Бум на заразени с коронавируса в Ню Йорк

Починалите са се увеличили със 134 до общо 519 души

Само през денонощието в петък новите потвърдени случаи на коронавирус в САЩ се увеличи с 18 000 и Америка надмина Китай и Италия, превръщайки се в световен лидер по брой инфектирани.

В световен мащаб инфектираните с коронавирус достигнаха 564 610 души, при смъртни случаи - 26 235 души. Само за последното денонощие статистиката отчете 46 232 новозаразени и общо 2698 починали.