Властите на Шри Ланка идентифицираха самоличността на един от атентаторите-самоубийци, извършили нападенията в хотели и църкви в Коломбо, съобщава "Дейли стар", цитирайки информация, която полицията е представила на съда в Коломбо.

Идентифицирано е тялото на атентатора, взривил бомба в хотел "Шангри-Ла". Според полицията терористът се казва Инсан Селаван и той е собственик на фабрика, разположена между градовете Веламптия и Ависавела на изток от Коломбо.

Полицията съобщи на съда, че девет служители на завода са задържани до 6 май като част от разследване на нападението. Разследването счита, че Селаван е свързан с атентаторите-самоубийци, които се взривиха в неделя.

По-рано, полицията съобщи, че са арестувани 24 души, по данни на местните власти, арестуваните принадлежат към местното мюсюлманско общество.

39 чуждестранни туристи са загинали при нападенията в Шри Ланка

39 чуждестранни туристи са загинали при нападенията в Шри Ланка

28 са ранени

Службите за сигурност откриха подозрителна кола в предградие на град Коломбо, съобщава новинарският портал "Ададерана".

Колата е намерена в района на Велисар, където се намира Англиканска църква. Сапьори инспектират автомобила. Полицията е блокирала близките пътища.

Съобщава се, че е намерен и подозрителен пакет в близост до жп гара Форт в Коломбо, където са изпратени силите за сигурност.

По-рано, полицията успя да открие 87 детонатора на взривни устройства на автобусна спирка в района на Петта. 

Микробус бе взривен от сапьори близо до една от нападнатите вчера църкви.

Интерпол разгръща екип в Шри Ланка в подкрепа на разследването на терористичните атаки.

Президентът на Шри Ланка въвежда извънредно положение

Президентът на Шри Ланка въвежда извънредно положение

Съветът за национална сигурност разширява правомощията на силите за сигурност

В същото време, чуждестранните туристи напускат Шри Ланка, съобщава "Блумбърг", позовавайки се на представители на туристическата индустрия на страната.

Според ръководителя на Бюрото за развитие на туризма в Шри Ланка, Кишу Гомес, "точният брой чужденци, които напускат острова, не е известен, но вероятно са хиляди".

В тази връзка членовете на птавителството на островната държава провеждат срещи с представители на хотелиерския бизнес, които обмислят мерки за подобряване на сигурността в туристическите райони на страната.

На свой ред Индраит Кумарасвами, председател на централната банка на Шри Ланка, отбелязва, че "секторът на туризма ще бъде сериозно засегнат, въпреки че точните последици все още не са оценени".

Храмът на зъба на Буда в град Канди и други основни забележителности на страната са затворени. По данни на "Блумбърг", приходите от туризъм в Шри Ланка възлизат на 5% от БВП.

Посолството ни в Индия е във връзка с 12 българи в Шри Ланка

Посолството ни в Индия е във връзка с 12 българи в Шри Ланка

Търсят контакт с наш сънародник, който е на почивка там с петима свои приятели