Здравното министерство на Сингапур обяви, че в града държава са регистрирани 142 новозаразени с коронавирус (COVID-19) за последните 24 часа, като с това общият брой на заразените там вече е 1 623 души.

Това е най-големият скок на заразените за денонощие от началото на епидемията в Сингапур, съобщава "Ройтерс".

Починалите в града държава са общо 6 души, а възстановилите се са 406 души. Заради тези данни Сингапур е даван за пример за отлично справяне с епидемията.

Сингапур налага почти пълна блокада за месец

Сингапур налага почти пълна блокада за месец

Отчетено е тревожно увеличение на несвързаните случаи

Уточнява се, че четиридесет от новозаразените са свързани с общежития за чуждестранни работници.

Междувременно японската префектура Токио, където се намира и столицата на Япония, също регистрира най-големия ръст на инфекциите в рамките на 24 часа от началото на епидемията там. 

В Токио са регистрирани още 144 заразени, отбеляза губернаторът Юрико Койке.

С това общият брой на заразените в японската столица вече е 1 339 души, уточни Койке, увеличение, с което в цялата страна заразените стават 4 768 души, посочва японската държавна телевизия NHK.

В Япония официално обявиха извънредно положение заради коронавируса

В Япония официално обявиха извънредно положение заради коронавируса

Ще е в сила за период от около един месец

Ръстът на заразените идва, след като вчера беше обявено извънредно положение, целящо овладяване на заразата в Токио, Осака и пет други тежко засегнати района.

Ден след като беше обявено извънредното положение, пътуващите с метро и влакове все още ходят на работа, натъпкани в Токио, като някои изразиха объркване относно това как най-добре да ограничат движението си.