Чешкият милиардер Петр Келнер е сред загиналите при катастрофа на хеликоптер в събота близо до град Бют в американския щат Аляска. Това съобщи "Ройтерс", позовавайки се на оглавяваната от него компания PPF.

Вчера "Асошиейтед прес" съобщи за най-малко петима загинали при катастрофата на хеликоптер Eurocopter AS50 недалеч от ледника Кник, където има ски писти. Спасителите са намерили и един оцелял пасажер, който е откаран в болница в тежко състояние.

Причините за катастрофата все още не са установени. Националният съвет за безопасност на транспорта на САЩ разследва катастрофата.

"Форбс" оценява състоянието на 56-годишния Келнер на 17,5 млрд. долара. Toй беше най-богатият човек в Централна и Източна Европа, като беше coбcтвeниĸ нa бизнecи в paзлични ceĸтopи - oт тeлeĸoмyниĸaции, пpeз пpoизвoдcтвo и мeдии, дo биoтexнoлoгии.

Чешкият бизнесмен Келнер купува БТВ

Чешкият бизнесмен Келнер купува БТВ

Сделката, която включва и българската телевизия е за 2 милиарда долара

Припомняме, че през октомври миналата година инвестиционният фонд на чешкия предприемач PPF Group N.V обяви, че негови дъщерни дружества са завършили придобиването на Central European Media Enterprises Ltd. (CME). В България CME беше собственик на националната ефирна телевизия bTV.

През 2018 г. PPF придоби и българския мобилен оператор "Теленор". 

ЕК разреши на Петр Келнер да придобие "Теленор":  530 души са задържани за разпространение на наркотици

ЕК разреши на Петр Келнер да придобие "Теленор": 530 души са задържани за разпространение на наркотици