Около 80 мигранти, включително поне 3 деца, бяха спасени край бреговете на Великобритания. Лодката им е срещнала затруднения при пресичането на канала Ламанша, предават от BBC.

Спасителните лодки Dover и Walmer са били изпратени да окажат помощ на граничните сили след съобщения, че десетки хора са във водата на около 8 км. от брега на Кент днес сутринта.

Два кораба на граничните сили, две спасителни лодки, два френски кораба и хеликоптер на бреговата охрана са се включили в операцията, като спасяването на мигрантите е било ръководено от британските власти.

Няма съобщения за смъртни случаи.

Смята се, че лодката е достигнала водите на острова, след като е била засенчена от френски военен кораб и е изпаднала в затруднение. Възможно е някои от хората на лодката да са се върнали обратно във френски води.

Всеки, който бъде взет от спасителните лодки на Великобритания, вероятно ще бъде върнат в град Дувър.

Спасителни лодки продължават претърсването на района.

Припомняме, през април най-малко петима души загинаха в опит да пресекат Ламанша. Британската полиция арестува трима мъже по подозрение в подпомагане на нелегалната имиграция.

Само за първото тримесечие тази година във Великобритания са пристигнали над 4600 мигранти с лодки по канала между острова и Франция.

Великобритания ще депортира мигранти в Руанда от 23 юли

Великобритания ще депортира мигранти в Руанда от 23 юли

Ако Риши Сунак спечели изборите в страната