С нови пречки трябва да се борят екипите, провеждащи спасителните дейности за повече от 40 работници, хванати в капан в срутен тунел в Северна Индия в продължение на почти две седмици, съобщава АП.

Операцията спря в петък, след като машина удари нова метална преграда в скални отломки, което допълнително забави усилията.

Девендра Патуал, служител по управление на бедствия, каза, че може да отнеме на спасителите няколко часа, за да изрежат металния обект и да възобновят последната фаза на копаене на мястото на инцидента в щата Утаракханд.

40 работници са заседнали при срутване на тунел в Индия

40 работници са заседнали при срутване на тунел в Индия

В момента тече спасителна операция

Припомняме, че усилията за извеждане на мъжете бяха забавени и предишния ден от спънки при сондиране в планинския терен.

В четвъртък платформата на машината стана нестабилна по време на пробиване и това спря копаенето, каза Кирти Панвар, говорител на правителството на щата Утаракханд. 

Първите изображения от тунела се появиха във вторник, след като медицинска ендоскопска камера беше прокарана през по-малък тръбопровод.

Снимка 643404

Източник: EPA/БГНЕС

Властите не съобщават какво е причинило срутването на тунела, но регионът е предразположен към свлачища, земетресения и наводнения.