Търсенето на изчезналия самолет на „Малайзийските авиолинии” MH370 ще бъде преустановено, ако той не бъде открит в настоящата зона на издирване. Това съобщава „Ройтерс”, позовавайки се на съобщение до роднините на пътниците, които са били на борда.

Министри от Малайзия, Китай и Австралия се срещнаха в Куала Лумпур днес, за да обсъдят бъдещето на търсенето на самолета, което се смята, че е най-голямата авиационна мистерия в света.

Изчезна самолет на малайзийските авиолинии с 239 души на борда

Изчезна самолет на малайзийските авиолинии с 239 души на борда

Самолетът е излетял с 227 пътници на борда и 12-членен екипаж. Сред пасажерите е имало граждани на 14 страни. Той е изчезнал от радарите докато се е намирал над територията на Виетнам...

Припомняме, че самолетът с 239 пътници и екипаж изчезна през март 2014 година по време на полет от малайзийската столица за Пекин.

В съобщението се казва, че министрите са се съгласили, че ако самолетът не бъде открит в настоящата зона за търсене и липсата на нови доказателства за неговото местоположение, издирването ще бъде преустановено, но не прекратено.

За подводното търсене са похарчени почти 135 млн. долара. Смята се, че това е най-скъпата операция в авиационната история.

Издирването, което бе планирано да свърши в края на юни, бе затруднено от лошото време.

Министърът на транспорта на Малайзия заяви, че решението да спрат официалното издирване на изчезналия самолет не означава, че те се отказват от търсенето.