Полетите на много летища в САЩ бяха отложени заради срив на компютърните системи, засягайки най-малко пет авиокомпании, съобщиха от Федералната авиационна администрация (FAA), цитирана от американските медии.

ОТ FAA уточниха, че редица американски авиокомпании са изправени пред проблеми "с програма за планирането на теглото и баланса на полета, наречена AeroData", която е засегнала основните и регионалните операции "в различна степен".

Авиопревозвачите Southwest Airlines, Delta, United Airlines, American Airlines, JetBlue и Alaska Air са сред засегнатите.

492 полета на Southwest Airlines са отменени досега в днешния ден, както и 116 полета на JetBlue. 

Някои от тези авиокомпании са казали на пасажерите в "Туитър", че причината за проблема е срив в компютърните системи.

Информационните табла за излитащите полети на международните летища в Орландо и Тампа в щата Флорида показват закъснения за полетите на авиокомпания Southwest Airlines. От компанията посочиха в "Туитър", че им е било казано, че техническият проблем, който забавя полетите им, вече е разрешен.

От Alaska Airlines отбелязаха в "Туитър", че работят по решение на проблема. Информационните табла за излитане на летището в Далас, щата Тексас, показват забавяне за пътниците на Alaska Airlines.

Информационните табла за излитащите полети на летище "Луис Армстронг" в Ню Орлиънс показват закъснения за някои пътници на United Airlines. Закъснения има и от нюйоркското летище "Ла Гуардия".