Талибаните са нанесли жесток побой на британски гражданин и съпругата му по пътя към британския евакуационен център в Афганистан. Това разкри в. "Индипендънт".

Според мъжа посолството му е изпратило имейл с инструкции, обясняващи, че трябва да пристигне в един от хотелите в Кабул, където се събират британците за по-нататъшната им евакуация. Той каза, че талибаните са ги нападнали на контролно-пропускателния пункт на път за този хотел и са го набили жестоко заедно със съпругата му, като му наредили да се върне обратно. Сега мъжът се страхува да напусне къщата си.

"Хората от външното министерство ни инструктираха да отидем в хотел" Барон ", но по пътя към него има три поста на талибаните ... показахме им нашите документи, имейли, информация от външното министерство, но талибаните ни нападнаха, защото те знаехме, че ние бягаме", каза пострадалият британец.

Талибаните преследват западни помощници, ООН очаква масови екзекуции

Талибаните преследват западни помощници, ООН очаква масови екзекуции

Ако не се предадат, талибаните ще залавят и наказват членове на семействата им

Мъжът също така добави, че трудностите възникват, когато чужденци пътуват до летището в Кабул. Според него, само на американците е позволено безпрепятствено да стигат до столични аеропорт, така че британските граждани трябва първо да отидат на друго място за събиране.

На 15 август талибаните обявиха установяването на контрол върху цялата територия на Афганистан. В Кабул хиляди хора се скриха на летището, опитвайки се да излязат от страната.

По-рано британският премиер Борис Джонсън заяви, че Великобритания е готова, ако е необходимо, да преговаря с радикалното движение на талибаните.