Полицейски парламентьори са обсадили къща в южната част на Тайланд, след като мъж застрелял четири от децата си след спор със съпругата си, с която живеели разделени, съобщава „Франс прес”.

Шокиращата стрелба е поредното убийство в страната, където кавги между любовници често ескалират до фатални стрелби, отчасти заради лесната достъпност до оръжия, отбелязва агенцията.

Полицията уточнява, че мъжът се е барикадирал в къщата си в южната провинция Транг, след като убил двама от синовете си и две от дъщерите си.

„Полицията трябваше да използва стълба в спалнята, за да изнесе телата на децата”, разкрил местен полицейски шеф, добавяйки, че мъжът, който се бил заключил в другата стая, имал дълги и проблемни отношения с отчуждената си съпруга.

„Те са били две момчета и две момичета. Те са били преднамерено убити”, посочва още представителят на полицията и уточнява, че жертвите са от 6 до 16-годишни.

Подчертава се, че мъжът бил "с всичкия си", когато е говорил с преговарящите и не е изглеждало да е пил или под въздействие на наркотици.