Две торнадо удариха северната и централната част на американския щат Тексас, информира Агенция Ройтерс. Природното бедствие унищожи домове и бизнеси и прекъсна електрозахранването и рани поне седем човека.

Местните власти съобщиха, че няколко къщи са били повредени или превърнати в руини в Раунд Рок, Тексас, град с около 120 000 души на около 20 мили от столицата Остин.

Можехме да видим фуния от южната страна на Раунд Рок, тази фуния продължаваше от южната страна на града", заяви шефът на полицията Алън Банкс.

Банкс каза, че сградите в и около града са претърпели "екстремни структурни щети", но се съобщава само за леки разрушения. Той добави, че е имало и изтичане на газ, което е било спряно.

Местни медии съобщиха, че тричленно семейство е било спасено от развалините на дома си в град Боуи, Тексас, на около 90 мили северозападно от Далас. Жена е приета в болница.

NBC 5 съобщи, че няколко структури в и около Боуи са били повредени, включително газова централа на магистрала 59 южно от града. Нямаше незабавни съобщения за пожар или изтичане от централата.

Гимназия в Джаксборо, на около 35 мили югоизточно от Боуи, също бе засегната от торнадото. Покривът на физкултурния салон на училището се е срутил, но няма данни за пострадали ученици.

Националната метеорологична служба предупреди, че системата от бури, която е родила торнадата, може да донесе силни ветрове, градушка и още торнадо в Тексас и Оклахома.

От метеорологичната служба добавиха, че има повишен риск от наводнения в южните щати на страната, включително Луизиана и Мисисипи.

Торнадо погуби 6-ма в Айова, сред жертвите са и две деца

Торнадо погуби 6-ма в Айова, сред жертвите са и две деца

Силно повредените домове са между 25 и 30