Трима договорни работници загинаха, а други трима бяха леко ранени след избухване на пожар в завод на компанията Sadhana Nitro Chem Specialty в град Роха, западния индийски щат Махаращра. Пострадалите получават медицинска помощ, съобщиха от компанията, цитирани от Ройтерс.

Пожарът е предизвикал щети за около 1 милион рупии (около 11 917 долара), добави компанията в изявление. Властите в момента провеждат разследване за установяване на причините за инцидента.

Безопасността на труда в Индия остава сериозен проблем, особено в сектори като химическата индустрия, строителството и минното дело. Недостигът на подходящо оборудване за безопасност, неспазването на стандарти и слабият контрол от страна на държавните органи водят до чести трудови инциденти. Въпреки че индийското правителство въведе закони за безопасността на работното място, като Закона за фабриките (Factories Act) и Закона за индустриалната безопасност и здраве (OSH Code), изпълнението им често е недостатъчно, особено в по-малките градове и предприятия.

15 загинали след експлозия във фармацевтичен завод в Индия

15 загинали след експлозия във фармацевтичен завод в Индия

Близо 40 души са били ранени при инцидента