Цистерна, пренасяща 34 825 литра гориво, се разби в изоставена сграда в Лонг Айлънд, САЩ, и избухна в пламъци, информират от Асошиейтед прес. Инцидентът е затруднил трафика в региона. Властите информират, че част от горивото в цистерна се е изляло в канализацията.

"Когато пристигнах огънят беше навсякъде - по улицата, танкера, сградите", сподели Джеймс Авондет, шеф на пожарната служба в Роквил Сентър.

При сблъсъка на цистерната със сградата е пострадал шофьорът на товарния камион. Пострадали са и трима от 150-те пожарникари, отзовали се на мястото на инцидента.

Камионът се е разбил в изоставена сграда на Норт Сентър Авеню и Сънрайс Хайуей, на около 48 километра от Ню Йорк.

"Имало е над 9200 галона гориво, когато се е обърнал и се е запалил", заяви Майкъл Утаро, шеф на пожарната служба в окръг Насау. Шофьорът на цистерната е успял да се измъкне и е откаран в местна болница.

Въпреки, че горивото е изтекло в канализацията, от власите съобщават, че няма опасност за здравето и живота на гражданите.

Губернаторът на Ню Йорк заяви, че агенцията по опазване на околната среда и щатската полиция ще се включат на помощ заради експлозията и теча на гориво.

Авондет сподели, че сигналът за инцидента е подаден около 1 часа след полунощ. При сблъсъка изоставената сграда е била унищожена, друга съседна е сериозно пострадала.

Пожарникарите са се отзовали бързо на сигнала и за сравнително кратко време са успели да потушат избухналия пожар. Поради късния час на денонощието в района не е имало никого и няма пострадали хора.

Експлозия на камион цистерна в Хаити изби най-малко 60 души

Експлозия на камион цистерна в Хаити изби най-малко 60 души

Местната болница е била препълнена, опитвайки се да окаже помощ на ранените