Унгарската полиция обяви, че е било открито тялото на 13-и южнокорейски турист седмица след като туристическо корабче се преобърна и потъна в река Дунав в унгарската столица Будапеща, при което загинаха около 28 души, съобщава "Ройтерс".

Мъжът е бил открит късно вчера на 60 км надолу по течението от Будапеща, уточниха от полицията, подчертавайки мащаба на операцията по откриването на телата.

Корабчето, превозващо 33 южнокорейски туристи и двама души унгарски екипаж, потъна миналата сряда след сблъсък с круизен кораб по реката, която минава през центъра на града.

В Унгария откриха тялото на десета жертва след корабокрушението в Дунав

В Унгария откриха тялото на десета жертва след корабокрушението в Дунав

18 от 35-те души на Hableany са изчезнали

Седем корейци оцеляха, 12 тела вече са намерени и още 16 души, включително екипажът, все още не са открити.

"Издирването продължава по целия южен участък на река Дунав", се посочва в изявлението на полицията.

Съвместен екип унгарски и южнокорейски водолази проучва потъналото корабче в трудни условия. Дунав в момента е придошъл, въпреки че водите леко са се отдръпнали през тази седмица, след като времето се е подобрило.

Екипите са докарали огромен кран надолу по реката, за да помогне за изваждането на потъналия плавателен съд.

Южна Корея поиска от Унгария да гарантира, че капитатът на круизния кораб, 64-годишен украинец, който е арестуван, няма да бъде освободен под гаранция. Адвокатите му казаха, че капитатън е ужасен от случилото се, но не бил направил нищо погрешно.

Седем загинали и 21 изчезнали при корабокрушение в Дунав
Обновена

Седем загинали и 21 изчезнали при корабокрушение в Дунав

В унгарската столица Будапеща