От началото на руската инвазия в Украйна към тази сутрин са убити 135 деца, а други 184 са били ранени. Това обяви Главната прокуратура на Украйна, цитирана от Укринформ.

Най-много жертви са отчетени в Киевска област - 64, Харковска - 44, Донецка - 46, Черниговска - 34, Николаевска - 25, Запорожка - 26, град Киев - 16, Житомирска - 15, Херсонска - 15 , и Сумска област - 14.

Две деца са били убити по време на ожесточени боеве в град Рубижне, Луганска област.

Вчера други две деца на 6 г. и 13 г. са били ранени в Новомихайловка, Донецка област, след руски обстрел.

ООН: Над 1000 цивилни са загинали във войната в Украйна

ООН: Над 1000 цивилни са загинали във войната в Украйна

Сред жертвите има и 90 деца

По данни на украинската прокуратура трима младежи - на 13, 14 и 15 години - са били взривени от мина в град Обилне в Запорожка област. Те са били откарани в болницата в Мелитопол, като единият от тях е в реанимация в критично състояние.

В резултат на ежедневни бомбардировки и обстрели са пострадали 566 учебни заведения, 73 от които са напълно разрушени. Засегнати и разрушени са над 230 училища и 155 детски градини. Най-тежко отново е положението в областите Донецк, Харков, Николаев, Суми, Киев, Херсон, Чернигов и град Киев.

Освен това повече от 40 детски заведения са били засегнати от вражески огън, включително медицински заведения, училища по изкуствата, спортни съоръжения и библиотеки.

Вчера ООН съобщи, че за месец в Украйна са загинали най-малко 1035 цивилни, а поне 1650 са ранени. Опасенията обаче са, че реалните цифри са много по-високи.

Путин уверява Макрон, че правят всичко възможно да запазят живота на цивилните

Путин уверява Макрон, че правят всичко възможно да запазят живота на цивилните

Москва работи за потенциална сделка