Хистаминът, който предизвиква алергични реакции, се съдържал във филетата на внесените в страната риби - ренга и аншуа.
Предполага се, че рибите не са били правилно съхранявани, тъй като развиващите се в тях бактерии произвеждали хистамин.
15.12.2008 04:03:34
Източник: forum.fishing-mania.com
Хистаминът, който предизвиква алергични реакции, се съдържал във филетата на внесените в страната риби - ренга и аншуа.
Предполага се, че рибите не са били правилно съхранявани, тъй като развиващите се в тях бактерии произвеждали хистамин.
Минувач
на 15.12.2008 в 11:03:44 #2Хистаминът е амин от биологичен произход, който се наамира във всички телесни течности. Предизвиква разширяване на кръвоносните съдове и свива гладкомускулните влакна (сваля кръвното налягане). Хистамина повишава имунните сили на организма, но употребата му в големи количества може да доведе да силно главоболие. Много хистамин се съдържа в бирата и червеното вино. Всичко се свежда до количеството му, а не във факта, че е открит. Основният принцип във фармацията е, че дозата прави лекарството.
Kihano6
на 15.12.2008 в 10:16:59 #1То че те е страх да отидеш на лекар иди дойди, ама става вече да те е страх и да ядеш. Аман от тоя частен бизнес и неговото "високо" качество!