За няколко активни пожара на територията на Македония съобщава Утрински вестник. Пожарникари се борят с пожар в Делчево. В борбата са се включили и самолетите за гасене пожари на Дирекцията за защита и спасяване (ДЗС). Поради непристъпността на терена и вятър от север, пожарът все още не е локализиран.

Самолетите действат на мястото от тази сутрин. Ангажирани са пожарникари, горски служители и около 100 граждани. Пожарът от Делчево се е прехвърлил и в Пехчево, където за борба с пожара са ангажирани служители от местното самоуправление и горски служители.

При пожар в село Патетино в района на град Свети Никола са изгорели 15 къщи. Три от тях са били напълно, а две - периодично обитавани. Освен това в пожара са изгорели 37 пчелни семейства и един трактор.

Все още е активен пожарът в „Липов Дол" във ваканционно селище Сутлак, където от 17.00 часа вчера гори стърнище. За неговото гасене са ангажирани две противопожарни коли с 10 пожарникари и петима горски служители.

Локализирани са няколко пожара, възникнали вчера - в Мечкуевци, в района на град Свети Никола, във Ветерник в община Пласница близо Македонски Брод, в Декилташ край Дойран. Тази сутрин е овладян и пожарът в село Смоквица в община Гевгели, който възникна около полунощ край бензиностанция. Преминаването по магистралата бе спряно за два часа, а в 4,30 часа магистралата отново бе отворена за движение. Локализиран е и пожарът в село Пелинце, община Куманова, където гореше суха трева.