Останки от боеприпас, вероятно ракета, бяха открити в Северна Полша близо до град Бидгошч. Oбектът, открит в полска гора, вероятно не е бил изстрелян от чужбина и най-вероятно е принадлежал на полската армия, съобщи частната радиостанция RMF FM, цитирана от Ройтерс.

RMF, който не идентифицира източниците си, каза, че властите смятат, че обектът може да е част от ракета въздух-земя, с размери няколко метра, която се е забила в земята.

По-рано RMF информира, че става въпрос за фрагменти от ракета въздух-земя. Радиостанцията съобщи, че първоначално властите са помислили, че обектът е дрон, но по-късно са установили, че може би са останки от ракета. Според RMF не е известно дали тя е експлодирала.

"Военният отдел на Окръжната прокуратура в Гданск, под надзора на Националната прокуратура, започна производство по отношение на останките от въздушен военен обект, открит в гора на няколко километра от Бидгошч", каза министърът на правосъдието Збигнев Зиобро в "Туитър".

Министерството на отбраната съобщи в "Туитър", че останките от "неидентифициран военен обект" са открити в околностите на село Замошч близо до Бидгошч.

"Ситуацията не застрашава безопасността на жителите. Мястото се обследва от полски служители и военна полиция," казаха от министерството.

Германия изтегля системите си "Пейтриът" от Полша и Словакия

Германия изтегля системите си "Пейтриът" от Полша и Словакия

Това ще се случи до края на годината

Районът, където са намерени останките, е на стотици километри от границите на Полша с Украйна, Беларус и руския ексклав Калининград.

Военната полиция, регионалната полиция, кметът на село Замошч, прокуратурата в Гданск и правителствен говорител отказаха да коментират случая.

Припомняме, че на 15 ноември миналата година двама души загинаха в Полша след падане на ракета във ферма близо до границата с Украйна.

В последствие бе установено, че става дума за украинска зенитна ракета, която е изстреляна от украинската противовъздушна отбрана срещу руска ракета.

Подоляк: Русия е виновна за "инцидентите с ракети"

Подоляк: Русия е виновна за "инцидентите с ракети"

Москва е започнала войната