Броят на починалите от новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие в Русия се е увеличил с 669 души, като това е нов рекорд от началото на епидемията в страната, предаде ТАСС. Вчера починалите бяха 652 души, което също беше рекорден брой.

С това общият брой на починалите от началото на епидемията в Русия достигна 135 214 души, уточниха от руския оперативен щаб за борба със заразата.

Условната смъртност (окончателната може да се определи едва след края на епидемията) остана на ниво от 2,45%, следва от данните на щаба.

Русия счупи рекорда за починали от COVID-19

Русия счупи рекорда за починали от COVID-19

652 души са починали през последното денонощие

Русия се нарежда на шесто място в света по брой починали по време на пандемията след САЩ, Бразилия, Индия, Мексико и Перу.

Броят на официално регистрираните заразени с коронавируса през последните 24 часа е 21 042 души, с което от началото на епидемията в Русия общият брой на заразените вече е 5 514 599 души. В относително изражение ръстът на новозаразените е 0,38%.

Русия се нарежда на пето място в света по брой заразени по време на пандемията след САЩ, Индия, Бразилия и Франция. 

В момента 378 992 души продължават лечението си в Русия.

Броят на руснаците, възстановили се от коронавируса, се е увеличил с 16 356 души през изминалото денонощие, което е максимум от 20 февруари. Общо 5 000 393 души вече са се възстановили от началото на пандемията.

Le Temps: Официално необяснимият пик на смъртността в Русия

Le Temps: Официално необяснимият пик на смъртността в Русия

Защо измират руските пенсионери