В Турция се борят с четири горски пожара. Единият е овладян напълно а друг - частично, каза в петък министърът на горите Ибрахим Юмакли, като добави, че се полагат усилия за справяне с другите два пожара, предава Ройтерс.

Три горски пожара избухнаха в Северозападна Турция по-рано тази седмица: в окръг Еджеабат в провинция Чанаккале, в окръг Гьойнук в провинция Болу и в окръг Гордес в провинция Маниса. Четвъртият започна късно в четвъртък в окръг Каршияка в западната крайбрежна провинция Измир.

Министърът на земеделието и горите Юмакли каза, че пожарът в Чанаккале е овладян, докато пожарът в Маниса е частично овладян. Пожарникарите продължават да се борят с останалите.

"Метеорологичните данни показват, че има висок риск през следващите три дни. Ние, както всички наши държавни институции, сме в повишена готовност през тези три дни", каза той пред репортери, като отбеляза, че високите температури, ниската влажност и силните ветрове увеличават рисковете.

Той заяви, че пожарът в Чанаккале е бил причинен от крайпътен електрически стълб. Все още не е ясно какво е причинило останалите.

Губернаторите на провинциите Чанаккале и Болу казаха, че няколко квартала или села са били евакуирани като предпазна мярка, но че няма непосредствена заплаха за жилищните райони.

Европа, Турция и Кипър идват на помощ на Гърция

Европа, Турция и Кипър идват на помощ на Гърция

Единни действия срещу огнения ад