Не са открити експлозиви в превозното средство, което се взриви на моста "Рейнбоу", който пресича Ниагарския водопад и свързва Съединените щати и Канада. Това съобщи NBC, позовавайки се на четири източника от правоохранителните органи.

По-рано Fox News цитира източници, според които експлозията може да е опит за терористична атака. Междувременно същото издание каза, че властите са инструктирани да "проверяват внимателно всяка кола", но не и да затварят граничните пунктове.

Както американските, така и канадските служители заявиха, че наблюдават ситуацията.

Експлозията на кола, която се случи на моста "Рейнбоу" на Ниагарския водопад, граничен пункт между Съединените щати и Канада, е опит за терористична атака. Това обяви Fox News, позовавайки се на неназовани източници.

Според източниците в колата е имало експлозиви, като двама души, които са намерени вътре, са загинали. Междувременно е ранен служител на границата.

Силна експлозия е избухнала на моста "Рейнбоу" на Ниагарския водопад. Това съобщи ABC News.

Медията се позова на източници от полицията и очевидци.

Кметството на Ниагарския водопад отбеляза, че инцидентът е причинен от превозно средство, пътуващо от Канада към Съединените щати.

Мостът ще бъде затворен от двата края, докато не бъде извършено задълбочено разследване.

Федералното бюро за разследване (ФБР) в Бъфало по-късно потвърди в публикация в социалните медии, че взривът се е случил, споделяйки че работи съвместно с "местни, щатски и федерални партньори от правоприлагащите органи" по това разследване.

Междувременно губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул написа на X, че е била информирана за ситуацията и я "следи отблизо".

Всички четири международни гранични пункта в Западен Ню Йорк са били затворени заради "инцидент с автомобил на моста". 

"Държавните агенции са на място и са готови да съдействат", каза Кати Хочул.