Израел разпространи видеозапис от охранителна камера от 7 октомври, на който се вижда как бойци от "Хамас", влезли на израелска територия, преследват хора на музикален фестивал на открито, а един от тях застрелва жена от упор, съобщава "Ройтерс".

Израел се опитва да опровергае международната критика за отговора си след агресията на палестинската групировка, която отприщи опустошителна война в ивицата Газа.

Въпреки нарастващите призиви за прекратяване на огъня Израел отсече, че ще продължи кампанията си, докато "Хамас" не бъде унищожен.

"Това е война между доброто и злото", се посочва в публикация, разпространена в социалните мрежи с видеозаписа от акаунт, свързан с израелското външно министерство.

Израел обвинява "Хамас" в екзекуция на заложничка в болница Ал-Шифа

Израел обвинява "Хамас" в екзекуция на заложничка в болница Ал-Шифа

Твърди, че двама чуждестранни пленници са държани в лечебното заведение

Видеото показва хора, които бягат от въоръжени мъже на "Хамас" в опит да избягат от фестивал до границата, превърнал се в клане.

В края на видеото на заден план една от преследваните жени кляка на земята, а до нея има въоръжен мъж. Миг по-късно стрелецът вдига пушката си и застрелва от упор жената, която се свлича на земята. Видеото е без звук.

Самоличността на жената не се посочва. Кадрите са заснети в близост до кибуца Алумим.

Засилва се натискът върху Израел да се съгласи на прекратяване на огъня в Газа, където правителството, управлявано от "Хамас", твърди, че са били убити най-малко 13 300 души, от които поне 5 600 деца.

Израелски официални лица пък посочват, че няма да се откажат да отмъстят на палестинската групировка, която уби около 1200 души - предимно цивилни, и взе други 240 за заложници по време на най-смъртоносния ден в 75-годишната история на Израел.

Въпреки че имаше силна подкрепа и симпатия към Израел от страна на Запада и заради атаките на "Хамас", израелският отговор на агресията предизвика и гняв.

Израелският военен министър шокира НАТО с видео на зверствата на "Хамас"
Обновена

Израелският военен министър шокира НАТО с видео на зверствата на "Хамас"

"Беше ужасяващо. Накара всички да осъзнаят реалността на случилото се", заяви един от дипломатите