Южна Корея регистрира най-големия брой новозаразени с новия коронавирус (COVID-19) от месец насам, след като се е появило ново огнище на зараза в квартал с нощни клубове в столицата Сеул, съобщава "Франс прес".

Здравните власти в страната съобщиха за 35 новозаразени, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в Южна Корея вече е 10 909 души, от които са починали 256 души.

Страната е смятана за модел в борбата срещу новия коронавирус.

Южна Корея се опасява от втора вълна на COVID-19

Южна Корея се опасява от втора вълна на COVID-19

Заради посещения на клубове и барове

Нормалният ритъм на живот постепенно се възобновяваше от една седмица, но през уикенда Сеул, съседната провинция Кьонги-до и близкият град Инчон наредиха затварянето на клубове и барове, опасявайки се от втора вълна от заразяване.

Кметът на Сеул съобщи в "Туитър", че до днес сутринта са установени 85 заразени, които са контактували с 29-годишен заразен мъж, след като в началото на май посетил пет нощни заведения в квартала с концентрация на нощни клубове.

Властите на столичния град призоваха всички, които са посещавали квартала през последните две седмици, да се тестват. Здравните власти се опитват да открият "хиляди хора", посещавали въпросните нощни заведения.