Увеличава се броят на жертвите на силните наводнения в Западна Германия и Белгия.

Притоците на Рейн - Ар и Мозел, както и малките реки - Зауер, Прюм, Нимс, Кил, Ерфт, излязоха от коритата си вследствие и на проливните дъждове, започнали от началото на седмицата.

Властите постепенно отброяват нагоре смъртните случаи, които към тази сутрин вече преминават 150, а стотици все още се намират в неизвестност. На 20 души са жертвите в Белгия. Хиляди са в неизвестност заради прекъснатите телефонни и мобилни комуникации.

Наводненията в Западна Европа: Жертвите вече са над 120, стотици са в неизвестност

Наводненията в Западна Европа: Жертвите вече са над 120, стотици са в неизвестност

Водите все още се покачват, очаква се броят на жертвите да нараства

Тревогата расте и заради разрушената инфраструктура и материалните щети. Пострадали са също Люксембург, Нидерландия, Швейцария.

В много от регионите на Западна Германия цари хаос. Тази нощ са евакуирани стотици жители на град Васенберг, Северна Рейн-Вестфалия, след като водата заля града.

Другата най-сериозно засегната германска провинция е Рейнланд-Пфалц, където около 1300 души от района на Арвайлер, на юг от Кьолн, са обявени за изчезнали.

Меркел: До дни правим оценка на бедствието

Меркел: До дни правим оценка на бедствието

59 са жертвите

Германският канцлер Ангела Меркел нарече наводненията катастрофа и обеща да подкрепи засегнатите през тези "трудни и страшни времена".