Дунав и Арда излизат един срещу друг в първия мач за днес от 25-ия кръг на Първа лига. Интригуващият сблъсък е от 17:00 часа в Русе. Домакините не са получавали заплати с месеци и дори заплашват да бойкотират срещата. Кърджалийци също имаха трудности и се разделиха с няколко футболисти, включително и с треньора си Стамен Белчев.

Кризата в двата тима не е само финансова. Дунав няма победа в 8 поредни мача и се намира на предпоследното място в класирането. Все пак почти е сигурно, че още днес Витоша (Бистрица) ще си подсигури последното място в крайното класиране и "драконите" ще могат да съсредоточат усилията в битката за избягване на бараж

Арда записа поредица от 6 срещи без успех и така загуби шансове за място в Топ 6.

Дунав спечели мача през първия полусезон с 2:0 и това кара гостите да бъдат много настървени за реванш. Николай Киров много иска да започне работата си в симпатичния клуб със спечелването на три точки.

Очаква се русенци да започнат срещата в състав Макенджиев на вратата и пред него в защита Цанков, Милчев, Николов и Исаевски. Димов и Лазаров ще бъдат опорни халфове, а Христов и Руснаков ще бъдат на двете крила. Атаката ще води Долапчиев, а зад гърба му ще действа Щерев.

Арда пък вероятно ще противопостави Караджов под рамката и карето Стоев, Костадинов, Леони и Георгиев в отбрана. Кръстев и Мартинов ще бъдат двойката дефанзивни халфове, а Ховсепян ще действа като плеймейкър. Делев и Коконов ще оперират по крилата, а в атака ще започне Василев.

Витоша - ЦСКА 0:1, гол на Евандро!
на живо

Витоша - ЦСКА 0:1, гол на Евандро!

"Армейците" са абсолютни фаворити в днешния софийски сблъсък