Тридесет и четири милиона евро е бюджетът за 2007 г. на програма "Развитие на конкурентноспособността на българската икономика", предаде БТА.

Средствата могат да бъдат усвоени от малките и средните предприятия, ако те кандидатстват с проекти по някоя от трите грантови схеми до крайните срокове през януари 2008 г.

Програмата бе представена от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Нина Радева в Централния военен клуб в София при засилен интерес от страна на предприемачи и неправителствени организации.

Експерти от министерството и от Изпълнителната агенция на малки и средни предприятия дадоха разяснения по начините за кандидатстване и размера на безвъзмездната помощ - т.нар. грант за всеки проект. Бяха дискутирани допустимите и недопустими разходи за финансиране.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 16.00 ч. на 15 януари 2008 г., като документите отново се подават в регионалните звена на ИАНМСП.

Допълнителна информация и всички грантови схеми кандидатите могат да намерят на www.opcompetitiveness.bg, www.sme.government.bg и opinvestmentgrants@sme.government.bg, както и www.eufunds.bg.