50% са нерегламентираните превози в национален мащаб. Това зави Магдалена Милтенова, член на УС на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България. Тя алармира, че процъфтява нерегламентираният превоз на пътници. 

Искаме диалог с Министерство на транспорта и другите ведомства“, заяви и Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи.
Притесненията на превозвачите са свързани с липсата на регламент в бранша.

По тази причина на 26 април те ще протестират.

Около 50 жертви на пътищата има на година, предизвикани от микробуси, извършващи нерегламентирани превози, посочи Магдалена Милтенова.

Автобусните превозвачи не са против все по-популярния т.нар. споделен превоз, но искат той да бъде регламентиран в правна рамка и тези хора, които го извършват, да плащат данъци.

Законът за автомобилните превози е променян е многократно, но нито едно правителство не чуло гласа на бранша, посочи друг представител на превозвачите - Себахтин Исмаилов.

Браншът изпитвал силна нужда от шофьори. Освен това имало голяма разлика в санкциите - ако за едно нарушение в Германия глобата е 100 евро, то в България е 1500 лв. за шофьора и 2000 лв. за превозвача.

За елементарни нарушения било предвидено отнемане лиценза, се оплакаха още превозвачите.