На италианските пристанища остават блокирани между 600 и 700 шофьори на тежкотоварни автомобили. Това съобщи Александър Стамболийски от Съюза на българските транспортни работници, цитиран от Дарик.

Причината е, че международните фериботни връзки все още не са възстановени заради стачката на гръцките профсъюзи. Заради това шофьорите трябва да останат до сряда по италианските пристанища.

Припомняме, още в събота вечерта (7 май) от Сдружението на шофьорите на товарни автомобили алармираха, че заради гръцката стачка много наши сънародници са блокирани не само в Гърция, но и в Италия. От сдружението изразиха притеснението си, че никой не е се е ангажирал да съдейства на българските шофьори и те не могат да се придвижат по маршрутите си.   

Български шофьори са блокирани в гръцки и италиански пристанища

Български шофьори са блокирани в гръцки и италиански пристанища

Никой не им оказва съдействие...

По информация от Александър Стамболийски в момента има блокирани нашенци на италианските пристанища Бари и Анкона. Става въпрос и за шофьори, и туристи. Те чакат да бъдат пуснати корабите от гръцка страна. Първите кораби щели евентуално да тръгнат в сряда сутринта от Италия, което означава, че сънародниците ни ще са принудени да прекарат 5 дни на пристанището.

Стамболийски е недоволен, че в момента никой не обръща внимание на тези хора, защото не били в България, нито в Гърция. Те просто били принудени да си чакат. По данни на Александър Стамболийски само шофьорите на двете пристанища са около 600-700. Колко са туристите обаче той не знае.

Съюзът на българските транспортни работници е провел разговори с италианските си партньори от Федерацията на италианските шофьори. От федерацията са уверили, че днес ще се заемат с решаването на проблема.