Министерството на транспорта пое като ангажимент до 2009 - 2011 година да не предлага увеличаване на акциза върху горивата. 

„Това означава, че следващото увеличаване ще бъде през 2011 г.", посочи министърът на транспорта Петър Мутафчиев след проведени преговори с протестиращите и днес превозвачи.

До 12 юни работна група трябва да подготви анализ на пазара за това дали има криза във връзка с горивата, съобщи Петър Мутафчиев.

„При констатиране на състоянието „криза на пазара" веднага ще се направи искане до ЕС да ни се даде разрешение да обявим това", обясни министърът.

Петър Мутафчиев поясни, че на проведените преговори между министерството и протестиращите ясно са очертани ангажиментите от страна на изпълнителната власт. 

Автомобилни превозвачи в различни градове на страната протестираха и днес.

В похода по околовръстното шосе на София участваха 80 автомобила, въпреки че организаторите обявиха, че очакват повече от 150 камиона да пристигнат от цялата страна.

Димитър Николов от браншовата организация на превозвачите посочи, цитиран от БНР, че имат готовност да продължат и другата седмица с протестите, ако от страна на министерството не се предприемат спешни и категорични мерки.
и другата седмица.