Телекомът от ново поколение "Орбител" въвежда нова цена за услугата си "БГ номер" - 7 евро на месец. С услугата потребителите получават обаждания от своите близки и приятели в България на цената на един градски разговор, съобщиха от компанията, цитирани от money.bg.

Промяната в тарифата се отнася и за втория БГ номер, чиято цена става съответно 3,50 евро на месец. Новата месечна тарифа за първи и втори БГ номер заменя досегашните четири абонаментни плана на услугата. Настоящите потребители, които имат регистрация за три, шест или дванадесет месеца, получават от Орбител три месеца безплатни разговори чрез своя БГ номер.

Чрез БГ номер, близките в България заплащат единствено градско или междуградско обаждане към мрежата на Орбител, а не международен разговор. Цената за градско обаждане е 13 ст. начална такса и 3,6 ст. на минута разговор с ДДС.

В периода юни - декември 2006 г. българите в чужбина са получили разговори от България чрез БГ номер с общо времетраене над 2,1 милиона минути.

Най-много емигранти, регистрирали БГ номера, има в САЩ, Германия, Канада, Великобритания, Испания и Франция.
Топ 5 на градовете в България, в които Орбител има най-много раздадени БГ номера, са София, Варна, Пловдив, Бургас и Русе. Освен в тях, нараства и търсенето на БГ номер-а от Плевен, Благоевград и Стара Загора.