Сливи ли имаше в устата Симеон Дянков да говори за картел в строителството като беше министър, възмути се икономическият министър Лукарски по повод коментара през седмицата на бившия ни финансисти № 1.

Изказванията му докато е безработен вече нямат такава тежест. Не беше много успешен министър, със същия екип Владислав Горанов постига много по-добри резултати, скастри той косвено Дянков в съботнишя сутрешен блок на бТВ.

Лукарски навлезе и в темата за концесията на Банско и потенциален нов лифт с мотива, че два пъти повече от законовото време е стояла за обсъждане стратегия за развитие на туризма в региона, като не е имало забележки по нея.
Има опасност да отстъпим значително като конкурентоспособност на държави, които са по-назад от нас в сектора. Ски туризмът е най-екологичният, еколозите не обориха това, аргументира позицията си в полза на развитие на туризма в Банско министърът.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски разкри, че очаква вероятно да има нова процедура за избора на нов състав на КЗК. Това ще стане  ясно  идната седмица.

Иначе, Лукарски познавал отдавна оттеглилия се от състезанието за момента Росен Желязков и го намира за отличен професионалист.

Той коментира шеговито твърдението на депутата Георги Кадиев, че Желязков е дясната ръка на Бойко Борисов, с аргумента, че премиерът би бил многоръкият Шива, ако предположенията на Кадиев за леви и десни ръце на Борисов били верни.

Не е много коректно от страна на колегите постфактум да изказват притеснения, след като са имали времето да го правят по комисии. Мандатът на КЗК вече е пресрочен със 7 месеца, да не стават повече, коментира Лукарски.

Той е наясно, че ще е тежка задачата на КЗК по разследване на евентуален картел за цените на горивата.