CEZ Електро България ще започне да възстановява разликата от няколко стотинки в януарските сметки на клиентите си от 8 март 2007 г.

От тази дата компанията ще приема плащанията за февруари, от които ще бъде приспадната сумата. Нейният размер ще бъде посочен в отделен ред на февруарската сметка.

Февруарските фактури за консумирана електрическа енергия ще са като януарските, които за първи път бяха разделени на цената на електроенергията и въвеждането на акциз.

Единствените разлики с януарските фактури ще бъдат, че цените на електрическата енергия за битови нужди без ДДС са до петия знак след десетичната запетая, и в отделен ред ще бъде посочена сумата за възстановяване от януари, с която е намалено задължението за месец февруари.

Припомняме, че с оглед спазване на задължителните указания за прилагане на решението от 22 декември 2006 г., ДКЕВР одобри предложението на CEZ Електро България цените за разпределение и снабдяване за битови потребители без ДДС да са до петия знак след десетичната запетая. По този начин се получават цени, които след начисляването на ДДС съвпадат напълно с определените от комисията крайни цени с ДДС