Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов съобщи, че в началото на другата седмица ще бъде назначен новия директор на агенция САПАРД.

„Има две кандидатури. Много спешно поисках становището на специализираните органи в страната за това дали има конфликт на интереси или други проблеми от друг характер, свързани с техните кандидатури", съобщи земеделският министър. 

"В понеделник от 17:00 ч. ще има решение от заседанието на Управителния съвет, който трябва да избере една от двете кандидатури.
Надявам се във вторник да имаме ново ръководство. Аз държа това да стане колкото се може по-бързо", поясни Цветанов, цитиран от БНР.

Двамата кандидати са Георги Желев и Свилен Колев, чийто документи са оценени най-високо от Управителния съвет. Освен по документи са се провели и лични интервюта, съобщават от фонда.  

Седем кандидати се явиха на насроченото изслушване от Управителния съвет.

Припомняме, Свилен Колев, който беше съветник в политическия кабинет на вицепремиера Меглена Плугчиева, беше освободен от екипа заради кандидатурата му за директор на САПАРД.

Министър Цветанов допълни, че при посещението му в Монголия азиатската държава е проявила интерес към вноса на български сортове домати и месо.